Technieken

Door de jaren heen heeft Dubbelman Ridderkerk B.V. veel ervaring opgedaan met het maken van zeer precieze schaalmodellen. Voor het maken van de scheepsmodellen en maquettes werken we met zowel moderne als ambachtelijke technieken. Met moderne technieken is het mogelijk om precisiewerk 3D te printen of frezen en daardoor modellen te maken, die voorheen niet konden worden gemaakt. Omdat we ook ambachtelijke technieken beheersen, kunt u ook voor restauratie en reparatie van oudere modellen bij ons terecht.

Moderne technieken

Dubbelman Ridderkerk B.V. beheerst de volgende moderne technieken: Lasersnijden, lasergraveren, 3D freeswerk en 3D printen.

We hebben contacten met bedrijven die gespecialiseerd zijn in 3D freeswerk en voor ons rompen, dekken en andere onderdelen van het model kunnen frezen. Het materiaal waaruit de onderdelen worden gefreesd is polyurethaan. Een materiaal dat heel geschikt is voor dergelijk werk. Voor 3D printen van onderdelen beschikken we over een uiterst precieze 3D printer.

CAD formaten

Cad-formaten waarmee gewerkt kan worden zijn: IGES, STEPS, DXF, DWG en 3DM.

Lokaal uitbesteed

90% van ons werk doen wij in eigen beheer, de rest van de productie besteden we uit. Vooral het 3D freeswerk laten we door gespecialiseerde bedrijven doen. We kiezen onze onderaannemers in de regio en met de grootste zorgvuldigheid. Dat betekent dat uw gegevens  beschermd zijn en niet naar het buitenland worden verzonden.

Ambachtelijke technieken

Met onze jarenlange ervaring en een lange historie zijn we met onze tijd meegegaan. Maar dat betekent niet dat we het ambacht zijn verleerd. U kunt bij ons ook oudere modellen laten vervaardigen of repareren dan wel restaureren.

Als we een compleet model mogen vervaardigen werken we, indien moderne 3D gegevens niet beschikbaar zijn, volgens de stapelmethode om planken in de juiste vorm te krijgen en tot de juiste rompvorm te komen. Een tekening met daarop de romplijnen en een algemeen plan met de bovenaanzichten en een zijaanzicht, aangevuld met eventueel beschikbare foto’s, is dan voldoende om tot een mooi model te komen. Dit alles is ook mogelijk bij Dubbelman Ridderkerk B.V.

Als u een model wilt laten vervaardigen, repareren dan wel restaureren en meer informatie wilt over de mogelijkheden kunt u een bericht achterlaten op het contactformulier. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Contact